KAKO JE NASTAO BISTRO HEALTH'N'JOY

Sama ideja nastanka Health’n’Joy bistroa jest bazirana na zdravlju, prehrani te poznavanjem namirnica koje se konzumiraju. Potaknuti idejom, za ultimativni cilj smo postavili da od prostora u kvartu napravimo oazu zdravlja kako bi potaknuli svijest o zdravoj ishrane te brizi za vlastito zdravlje. Samim tim odmaknuli smo se od komercijalnog ugostiteljstva i trenutnog načina života mnogih te na naše tanjure odlučili servirati zdravlje, emociju i brigu za potrebe Vas i Vašeg organizma.

Kad kažemo brigu za Vas i Vaš organizam mislimo na to da su nam sve namirnice provjerenog porijekla u suradnji s lokalnim OPG-ovima, svaka od njih je svježe pripremljena, pomno odabrana i obrađena te kao takva servirana na tanjur. Superjunaci u sjeni su i Tvornica Zdrave Hrane s kojom u suradnji nabavljamo ječam, bulgur, kvinoju, sjemenke, pirovo i heljdino brašno te javorov sirup. Uz njih Cogito Coffee nam dostavlja kavu i čaj, Bolfan svoja vina iz ekološkog uzgoja, Primarius craft piva te kao poticaj Start-Up Hrvatska kampanji za Vas imamo i Kombuchu od Ekipe! Također, zaslužni za kvalitetu i uzgoj pojedinih namirnica zaslužni su i OPG Bakić, OPG Troha, OPG Horvat i OPG Nikolina Čibarić dok nam mesni dio jelovnika osiguravaju Mesnica SuperMario, Peradarstvo Beneković i firma Predator (tuna). 

Naš menu i izbor namirnica baziran je na ideji da vam predstavimo spojeve prema kojima ste možda nekad imali predrasude te da ih kroz tradicionalni dodir i originalna imena približimo krajnjem korisniku - VAMA. 

Na samim početcima možda nismo imali veliku hrabrost, ali smo imali ogromnu želju. No sa svakim napravljenim tanjurom, naša hrabrost ipak raste da i dalje osmišljavamo, spajamo, kombiniramo i proizvodimo zdravlje servirano u zalogajima.

Kontaktirajte nas

OD SAME IDEJE PA SVE DO REALIZACIJE

Naša jela su isključivo proizvod eksperimentiranja, spajanja sastojaka i okusa, a sve to s ciljem da ideju zdravlja predstavimo na tanjuru kao cjelovit obrok. Svako jelo se priprema od trenutka naručivanja pa do trenutka samog serviranja, bez kvantitativne pripreme, jer smatramo da je namirnica najzdravija dok je svježa.  Imena jela smo dodjeljivali igrom asocijacije u kojoj smo spajali konačni vizualni dio tanjura sa sinonimima iz stvarnog života.

tjestenina